Це, на його думку, і стало причиною масового спалаху коронавірусу серед колег. Те, що й досі здоровий, В’ячеслав пов’язує з тим, що вчасно закупив за власні кошти костюми багаторазового та індивідуального захисту.

– На станції багаторазові костюми та одноразові в нормальній кількості з`явилися три тижні тому. Наказом по станції захист одягає лікар, іде на виклик до пацієнта. Якщо підозри немає, викликає фельдшера та обслуговує виклик. Костюм в такому випадку вважається придатним для подальшого використання. На бригаду видають лише один-два багаторазові захисні костюми, які надалі передаються по зміні іншим лікарям. Вибачте, але це вже костюм не індивідуального захисту, а костюм колективного захисту. Та й на пацієнтах не написано – «ковідний» він чи ні, ми ж знаємо, що є і безсимптомні форми хвороби. Йдучи на виклик, не завжди знаєш реальну ситуацію. На жаль, громадяни замовчують про температуру та інші симптоми гострої респіраторної інфекції, аби сусіди не побачили медиків в захисних костюмах.

З початком спалаху бригади на виклики виїжджали неукомплектовані. Бувало так, що наша «ковідна» бригада не встигала завозити в лікарню своїх хворих — лікарів, фельдшерів та водіїв. Люди падали просто на робочому місці.

Довести, що ти захворів на роботі, то марна справа. Адже для цього має проводитися розслідування, збиратись комісія (а це начальство) та має бути конкретне зараження – це з розряду фантастики.