На кордоні з Молдовою озброєний гайсинчанин намагався  нелегально перетнути кордон. Одразу в Піщанці поширились чутки, де відбувався перетин, що піймали кілера. Чи так це?

Ось як цю подію коментує прес-служба прокуратури Вінницької області:

– При оперативному супроводі  обласної прокуратури та відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління, Слідчими слідчого відділу УСБУ у Вінницькій області в с. Грабарівка Пісчанського району Вінницької області виявлено громадянина України, 1997 року народження, котрий намагався, в пішохідному порядку, перетнути сухопутну ділянку Україно-Молдавського кордону поза пунктами митного контролю в напрямку Республіки Молдова.

У ході особистого обшуку у 23-річного жителя Гайсина виявлено та вилучено 82 одиниці бойових набоїв до автоматичної зброї калібру 7,62х39 мм та 1 тротилову шашку вагою 400 грам.

Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України, а саме замах на переміщення через митний кордон України поза митним контролем вибухових речовин та боєприпасів.

Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Чому  молодий чоловік мав проникнути на  територію іншої держави? Чи  мав він виконати чиєсь завдання  з ліквідації ( кілерства) певної особи іншої країни – чи просто це було спонтанне бажання проникнути на чуду територію і може не вперше – з’ясовує слідство.

Юлія Іванюк