Дівчата-студентки, будучи напідпитку, більше двох годин катували 15-річну Ольгу, яка навчається на кухаря. Побиття сталося в ніч з 24 на 25 грудня. За інформацією поліції, двом по 17 років, ще одній— 16. Дві студентки – сироти, повністю перебувають на державному забезпеченні. Третя дівчина піддалася впливу неадекватних подруг, які, до того ж, були напідпитку.

Пост–розповідь про катування студентки у Козятині виклала козятинчанка Анастасія Хариш. Ось що вона тоді написала: «Оля стояла на колінах, плакала, просила, молила їх, щоб не чіпали, та ці СВОЛОЧІ не припиняли свого. Важко навіть подумати, що дівчина переживала в той момент! На цьому, на жаль, все не завершилось. Узявши ніж до рук, сказали: “Вибирай: чи ніж у живіт, чи волосся обрізаєм”. Оля крізь біль сказала, що волосся!»

Козятинським відділом Калинівської місцевої прокуратури Вінницької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно трьох неповнолітніх учениць Козятинського залізничного училища за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 127 КК України — катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю, фізичного та морального страждання шляхом мучення з метою примусити потерпілу вчинити дії, що суперечать її волі, за попередньою змовою групою осіб). Дівчата світить покарання, за яке передбачено до 10 років позбавлення волі. За інформацією прокурора Козятинського відділу Калинівської місцевої прокуратури Ірини Борисової, наразі судовий розгляд даного кримінального провадження триває.

Василина Вереснева