«Провести пленарне засідання чергової 44 сесії обласної ради 7 скликання 23 липня 2020 року о 10.00 годині в приміщенні обласної ради з дотриманням встановлених правил і норм щодо карантину, фізичної дистанції між учасниками засідання та використанням відповідних засобів індивідуального захисту».

«Місця для сидіння перев’яжемо стрічками, а імена депутатів заклеїмо. Сидіти зможемо один через один. Розташовуватись депутати зможуть по мірі того, як прийдуть до сесійної зали. Планшетів та кнопок вистачить не всім. Є місця лише для 54 депутатів. Ще 19 зможуть голосувати по-іншому. Як саме – до кінця вирішимо на президії 17 липня», – розповів голова облради. На розгляд виноситься 41 питання, хоча планують об’єднувати кілька питань в одне. Це питання змін до обласних програм, затвердження статутів комунальних підприємств та укладання трудових відносин з керівниками комунальних підприємств Перед депутатами поставлене складне завдання – постаратися встигнути розглянути порядок денний протягом трьох годин, бо потім, згідно з приписами санепідслужби, у приміщенні мають провести дезінфекцію.

Депутати планують під завершення каденції вирішити усі питання, затвердити усі програми, котрі роками відкладалися у довгу шухляду (а їх назбиралося 158!). Як це вдасться – подивимось.

Ілона ВАЛЬТЕР
Фото – Олексій Бойко та Сергій Хіміч