Сергій Стаднік вирішив зіграти на випередження і спробував пояснити колегам, як все було, не забувши звинуватити журналістів видання в упередженості.

– Тікати і переховуватись не буду, я здоровий і дивлюся колегам у вічі. У листопаді до мене надійшло два звернення. Одна сім’я, котрій були виділені 300 тисяч гривень, лікувала дитину за кордоном. Розуміючи те, що більше для них коштів виділити не вдасться, ми вирішили піти іншим шляхом. Так, я особисто запропонував мамі іншої дитини спробувати отримати кошти з обласного бюджету і розподілити їх на дві сім’ї, – розповідав Сергій Стаднік – Вважаю, що ніякого поганого проступка в моїх діях немає. Мама отримала ті гроші. Вони потрапили у ті руки, на кого виділялися. Як мама прийняла для себе рішення – інше. Її ніхто ні до чого не змушував. Але вона сама передала половину суми іншій сім’ї. Вважаю, що так, як було зроблено, – це чесно і справедливо. Щодо газети, то я попросив, щоб була висвітлена позиція з усіх сторін. Але позиції іншої сім’ї в газеті немає (контакти батька депутат надав лише у середу зранку, коли газета вже вийшла друком. А називати його прізвище журналісту просто не захотів. Так що тут Сергій Стаднік вдався до маніпуляцій – ред.) У мене такі здогадки, що хтось вже почав готуватися до виборів. Я буду відстоювати свою честь і гідність і сподіваюсь, що моя точка зору буде опублікована.

Обговорення вийшло бурхливим, адже цей випадок – брудна пляма на репутації усього депутатського корпусу.

– Прикро, що наш колега навмисно ввів в оману комісію, знаючи напевно, що ці кошти у повному обсязі людина не отримає. Він сплутав бюджетні і власні гроші! – емоційно висловлювався депутат Владислав Рой.

– Коли я у фейсбуці підтвердив те, що гроші справді були виділені, і сказав: якщо є тут кримінальне правопорушення, то нехай оцінку дають правоохоронці – на мене накинулися усі боти! – сказав голова комісії Геннадій Мазур – Ми добилися збільшення депутатського фонду до 12 мільйонів гривень, у той час, коли раніше було утричі менше. Всі ці гроші депутати мають можливість спрямовувати на матеріальні допомоги малозабезпеченим людям, онкохворим, іншим. Адже соціальний рівень людей сьогодні низький і людям потрібно допомагати. Адресні допомоги – це як виняток. І ми пішли назустріч! А тепер ця мама більше коштів не отримає. І ця стаття нехай буде зверненням до правоохоронних органів, аби вони все як слід перевірили.

Детальніше читайте в газеті «33-й канал».

Фото та відео – Олексій Бойко та Сергій Хіміч