Про це розповідає пресслужба відомства.

Встановлено, що молодший сержант контрактної служби, перебуваючи у відрядженні у військовій частині, дислокованої в Гайсинському районі, з мобільного телефону свого співслужбовця здійснив дзвінок на скорочений номер екстреного виклику поліції «102» Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.

Під час дзвінка він анонімно повідомив оператору неправдиву інформацію про: мінування та подальший підрив складів однієї з військових частин – бази зберігання боєприпасів ДШВ. Як результат цього жарту – під загрозу було поставлено громадську безпеку здійснено безпідставне відволікання від виконання своїх обов`язків органів Національної поліції для перевірки вказаного повідомлення про підготовку вибуху.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області.

Згідно із ч. 1. ст. 259 Кримінального кодексу України за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, зловмиснику загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Ілона ВАЛЬТЕР