Разом з ними проголосували “за” і вінничани Максим Пашковський, Анатолій Драбовський та Ірина Борзова. Ще чотири голоси “3а” від партії “За майбутнє”, 18 — від “Довіри”, серед них і Микола Кучер, Геннадій Вацак та Лариса Білозір. Підтримали законопроект і двоє позафракційних депутатів.

Проти проголосували в ОПЗЖ, “Європейська Солідарність”, “Батьківщина” та “Голос”. Не підтримав законопроект вінницький нардеп Олег Мейдич, утримався Петро Юрчишин.

До чого готуватися з введенням в дію цього закону? Невже підпільні заклади, з котрими донедавна боролися і громадські організації і правоохоронці тепер будуть “в законі”?

Так от, новий Закон, зокрема, запроваджує кримінальну відповідальність за організацію азартних ігор без ліцензії та дозволяє розташовувати зали з гральними автоматами лише у готелях, які мають три, чотири або п’ять зірок. Та й грати в азартні ігри дозволять тільки тим, хто старший за 21 рік. Жодної реклами! Передбачено, що відстань гральних залів від шкіл має становити не менше 500 метрів. За підрахунками профільного комітету, в бюджет від легалізації азартних ігор в перший рік надійде від 2,5 до 4 млрд грн.

Ілона ВАЛЬТЕР