Мало хто знає, що Наталка Діденко – головна по погоді та метеопрогнозах в Україні — наша землячка із Копайгорода! Так, так – вона вінничанка! Хоча й навчалась у Києві у 117-й школі та отримала фах інженера-метеоролога в Київському державному університеті.

Нині за її сторінкою у Фейсбуку та постами про українську погоду стежать майже 60 тисяч читачів. А її пости про метеокота Апельмона мають окрему армію шанувальників!

Цими вихідними, на Петра і Павла, «зірка» погоди, Інтернету та прогнозів відвідала рідну Вінниччину.

Зокрема у Вінниці пані Наталка із чоловіком пройшли пішки всю Вінницю, пили чай у «Заваркін та син», катались на трамваях, зробили сотню селфі із земляками та навіть дістались до «Вервольфа». А заключне фото мандрівки на батьківщину зробили на пересохлому через карантин фонтані «Атлант» на проспекті Космонавтів. Ось короткий звіт про вінницькі походеньки відомої «віщунки» погоди у Вінниці та передмістях:

— Наше місто — це справжня любов, коли воно наповнене чудовими друзями.

Дорогі наші Нік та Ірина Лаціс – без вас, без ваших малюків та батьків все було б інакше. Але саме завдяки вам і вашій гостинності Вінниця — знову одна з найулюбленіших, — зізналась Наталка.

І тут же дала свіжий прогноз погоди із Вінниці для всієї України на Петра й Павла…

Варто зазначити, що головний метеролог Фейсбуку ще встигла погуляти по вінницьких площах і вулицях перед тим, як істотно похолодало до +12 — +18 градусів! І як тільки вона поїхала на Київ, у Вінниці та по області після спекотних +28 — +33 градусів пішли урожайні дощі та грози!

З цього приводу вінничанка Наталка Діденко згадала пророчий віршик:

Ой, вже Петрівка минається,
Сива зозуля ховається.
Ой у садочок під листочок,
Під хрещатий барвіночок,
Під пахучий васильочок,
Під зелену діброву.
Де парубочки збираються,
Там їх скрипочки валяються.
Де дівочки збираються,
Там васильочки валяються.