Адже знамениті вінницькі фонтани пересохли, майже всі кордони закриті та в хітах, хіба що, бюджетне море…

Тому у Вінниці в пабі-ресторації «Кінь у Протигазі» на екваторі літа запустили унікальну серію нових гастро-історичних сувенірів, які вже зацікавили туристів та колекціонерів зі всієї України та світу!

Бо де ще зустрінеш Симона Петлюру із кавою, Батька Махно із тарілкою борщу і масним подільським вареником та Грушевського за тістечком і цукеркою «Петі»? І всі ці історичні страви тут можна скуштувати на вулиці Петлюри, 20 в самому серці Вінниці… А футболки із оригінальними принтами купити собі на пам’ять про гостини у «Коня»…

– Цю сувеніру лінійку із 5 футболок із принтами ми замовили ще в 19-му у відомого київського дизайнера. Вибір був не випадковий, бо біля історичної резиденції Симона Петлюри справді варто згадати про Головного Отамана Армії УНР та його улюблену каву, червоний борщ та житній хліб, – розповів керуючий закладу «Кінь у Протигазі» Віктор … – Батько Махно також у нас по борщах, але під домашні варенички! Михайло Грушевський має своє гастрономічне обрамлення – цукерка, тістечко та чашечка із гарячим напоєм під тюльпаном. А ось наш «Кінь» із символами державності України!

Ми сподіваємось, що туристи повернуться у Вінницю вже цього літа… А ще є прекрасні осінній та зимовий сезони, коли наші відвідувачі прагнуть зігрітись у «Коня в Протигазі» авторськими наливками, кавою, чаєм та автентичними стравами Поділля!

До речі, на перші футболки із Махно і Петлюрою вже є передзамовлення від діаспори, яка побачила їх в Інтернеті. Сподіваємось, що пандемія скінчиться і петлюрівський борщ, вареники і ще безліч гастро-цікавинок по-вінницьки стануть доступні всім гостям нашого міста та шанувальникам історії України.