На дане зібрання було запрошено Браїлівського селищного голову Резедента, як очільника громади та батька Вікторії Резедент, на яку у 2010р., без узгодження з громадою, було оформлено оренду на базарну площу терміном на 49 років., – зазначає актив Браїлова, який веде сторінку в соцмережі «Браїлівський кулак». – Голова не з’явився, бо, як повідомив, карантин у державі! Це дійсно обурює, адже він повинен ходити за людьми, а не жителі громади вкотре його шукати чи десь виловлювати!

Була обговорена ситуація, яка склалася навколо Браїлівського базару, щодо можливого його закриття відповідними державними органами, по причині повної антисанітарії, відсутності будь-яких елементарних умов для торгівлі та відсутності відповідно зареєстрованого базару у Браїлові, тому, як виявилося, це стихійна торгівля. Крім того, бродячий пес, що облизує пні, на яких рубають м’ясо, та який зафіксований на фото, є чітким прикладом усього того, на що перетворений базар у Браїлові.

Це обурює, адже за останніх 10 років ніхто не створив жодних передумов для торгівлі на базарі та навіть документально його належним чином ніхто не оформив! Це повна халатність та безгосподарність! Одним словом, як виходить, банально тихцем була прихоплена сім’єю голови ділянка землі в центрі селища у оренду на 49р. та впроваджено незаконний збір коштів за право торгівлі, а люди у цій ситуації чомусь займають останнє місце!

Також торгуючими людьми було піднято питання базарного павільйону, який був комунальною власністю, та який фактично викрадений у громади та приватизований на доньку Браїлівського селищного голови, Вікторію! Люди обурювалися, чому він не використовується за призначенням! Не Резедент будував цей павільйон, а ще до нього він був побудований бувшим бурякорадгоспом саме для селища та конкретно для потреб базарної торгівлі!

Хід даного зібрання був протокольно зафіксований, до якого додаються підписи жителів селища. В протоколі зафіксовані конкретні вимоги: 1) розірвання договору оренди на Браїлівську базарну площу на термін 49 років, який оформлено на Вікторію Резедент та повернення громаді базару та базарного павільйону у комунальну власність;

2) створення в подальшому належних умов для здійснення базарної торгівлі;

Оскільки селищний голова проігнорував запрошення людей та не з’явився, було вирішено у цей понеділок, 20.07.2020р., на 8.00 зібратися біля Браїлівської селищної ради для вручення очільнику відповідного протоколу з вимогами. Закликаємо усіх долучатися! Якщо самі не відстоїмо своє, то за нас цього ніхто інший не зробить!

Далі буде…