Палаюча автівка, купа металобрухту та затиснуті тіла. Моторошні кадри ДТП, яка сталась 19 липня на Закарпатті, вмить облетіли соцмережі. Невдовзі з’ясується, що в цій автокатастрофі загинули студент Вінницького медуніверситету Юрій Волошин, його 10-річна сестричка Ніка та вітчим Юрій Ряшко. Вижила лише мама…

За офіційною інформацією поліції, НП сталась після четвертої години дня на трасі Київ-Чоп. Автомобіль «Mazda», за кермом якого перебував 56-річний мешканець Мукачева, та його родина, зіткнувся з вантажівкою «Man», яка рухалась йому назустріч. Великогабаритну машину перекинуло у кювет, де вона зайнялась полум’ям. Водій із палаючої автівки встиг дивом вибратись і відбувся травмою голови. За його словами, своєї провини у смертельній аварії не бачить і припускає, що водій легковика заснув за кермом чи відволікся, що й призвело до трагічних наслідків.

– Я моргав фарами, сигналив. Водій не реагував. Коли зреагував, то звернув ліворуч, і я звернув ліворуч. Відстань між машинами була вже невелика, – розповів про обставини ДТП водій вантажівки.

Ще зовсім недавно Юрій Волошин, студент Вінницького медуніверситету, святкував своє 20-річчя

Втім, чому кермувальник легковика не зумів оперативно зреагувати і уникнути удару – ми вже не дізнаємось. Адже він, його пасинок та донечка загинули на місці. Дружину забрали до лікарні.

Його вітчим та сестра також загинули в цій автотрощі

– Віктор Ряшко, вітчим студента Вінницького медуніверситету, народився у місті Мукачевому. Як футболіст виступав за «Буковину», тернопільську «Ни­ву», «Кремінь», «Карпати». У 1990-х роках став тренером. Очолював команди «Приладист» (Мукачево), «Лижник» (Мукачево), «Карпати» (Мукачево), «Лінет» (Берегово), «Закарпаття» (Ужгород), «Нива» (Тернопіль), ФК «Львів», ФК «Мукачево», «Мункач футбольна академія» (Мукачево). Також працював спортивним директором ФК “Говерла” (Ужгород) та грав за ветеранську команду «Карпати» (Мукачево), – кажуть знайомі родини. – Для нього це був другий шлюб, де народилась донечка Ніка. Із пасинком Юрієм в них були гарні стосунки. Хлопець понад усе хотів бути лікарем, саме тому навчався у Він­ницькому медичному уні­верситеті. Закінчив 5-й курс і був на канікулах.

Прощання із загиблими відбулось у дворі місцевої греко-католицької церкви Св. архангела Михаїла…

Віталіна Володимирова