Нагадуємо, що на виборах міського голови Анатолій Гук побив рекорд області та набрав більше 80% підтримки жителів м. Гайсина.

Скандал на всю Вінниччину стався у районному Гайсині 14 липня, куди із черговою робочою поїздкою приїхав голова Вінницької ОДА Сергій Борзов. Без довгих нарад, зборів та входження в тему губернатор явно за наводкою вирішив перевірити хід реконструкції дитячого місцевого садочка «Теремок». Адже кошти на цей об’єкт виділялись із міського бюджету та державного Фонду регіонального розвитку…

Тому Сергій Борзов, можливо, очікував тут побачити майже готову «цукерочку»… Втім, міський голова Анатолій Гук показав реальний стан справ у садочку, який, згідно з проєктом, мають здати лише в наступному 21-му році… Та очікував на допомогу нового голови ВінОДА! Натомість відбулась розмова на підвищених тонах із цілим букетом словесних хітів! Недарма відео цієї перепалки мера Гайсина із «борзим» Борзовим, як губернатора вже потай називають у районах, набрало сотні тисяч переглядів та розійшлось на всю Україну…

Відео медіа-партнерів.

– Ви обіцяли, що завтра вже будуть штукатурити стіни… Я приїхав — тут лише голі стіни! То ви набрехали? — звернувся до мера губернатор.

– Ви не маєте права на мене кричати… Я не брехав! І ви такі самі! Це губернатор себе так поводить? Ви ж не знаєте, що я тут в місті вже зробив за 15 років і кричите! — відповів голові ОДА міський голова Анатолій Гук.

– Ви пообіцяли в прямому ефірі, а я завтра буду тут із 7-ї години чекати під садочком, щоб процес нарешті пішов! До кінця року здамо садочок? — продовжив дискусію при очманілих від його зухвалості гайсинчан Сергій Борзов.

– У четвер відновимо роботи… А здамо, коли будуть кошти і все буде готове! Досить на мене кричати! І я не дам вам себе принижувати! — тримав слово мер Гайсина.

Але суперечка губернатора і мера не згасала, і дійшло до сала, космосу та кримінальних справ.

– Я завтра о 7-й тут буду… Чи мене виписали з космосу? — казав Борзов.

– Може, й так, — емоційно відповів Гук.

– То я вас відправлю сало різати, — знову «наїхав» на самоврядця Борзов.

– Дивіться, щоб вас не відправили! — ледь стримувався Гук.

Свідки цього скандалу кажуть, що у фіналі сварка навіть перейшла на нецензурну лайку… Але обидва її учасники заперечують «посилання» опонента.

А тим часом стало відомо, що на ремонт садочка «Теремок» із Держфонду регіонального розвитку передбачалось 90% суми, чи 6,2 млн грн… Місто мало додати свої 10%, чи 780 тисяч… І цей проєкт справді розрахований на 2 роки із здачею в 2021-му… А ще кошти досі не переведені на Гайсин, де тільки проведено тендер на виконання цих робіт. Втім, Мінрегіон вимагає освоїти державні мільйони до кінця 2020 року… Ось чому така увага до цього садочка з боку губернатора Борзова.

Втім, мер Гайсина — відома і заслужена в районі та області людина – має свої пояснення цього гучного скандалу.

– Чесно кажучи, я очікував на допомогу нового голови. Бо в 17-му році ми тут зробили дах за свої кошти… І добре розуміємо, що після великого осін­нього об’єднання в ОТГ 16 сільрад і 42 села, до Гайсина прибудуть діти і потрібен цей садочок. Він невеликий — на 100 дітей, але об’єкт вкрай важливий для нашої громади. Тендер відбувся, і роботи стартують… Але це не день-два, не тяп-ляп, як хтось, може, хоче, — прокоментував ситуацію Анатолій Гук. — І зустріч наша почалась одразу із образ заміть рукостискання… Але він мені як син… Із губернатором приїхало «свити» чоловік 40 із ОДА, прокуратури і всі-всі… І замість розмови про справу він почав мене одразу «стелити» — самі чули, якими словами… І тут я не змовчав і сказав голові, що до старших елементарну повагу треба мати!

– То буде Гайсину від губернатора допомога? Чи він, як «хороший цар» приїхав, накричав, зняв відосік та поїхав?

– Про допомогу не йшлось, бо біля воріт садочка він мене лякав кримінальними справами і прокуратурою…

– Садочок буде готовий до кінця року?

– Ні… Бо проєкт передбачає закінчення робіт і здачу в наступному році при належному фінансуванні… На нього потрібно ще десь 30 мільйонів із витратами на обладнання, комунікації, котельню сучасну та все-все… Це великі гроші для Гайсина.

– А ліфт у військовому будинку хто має запустити? Знову претензія до мера Гайсина?

– Це не наш будинок — він на балансі Міноборони… Тому всі питання до них. Але шукають вину мера, бо він тут працює 15 років.

– Це правда, що ви хочете свердловину 59-ї бригади для Гайсина і обмін на щось там?

– Місто роками хоче взяти в оренду три свердловини 59-ї бригади, які у них стоять на консервації. Я був у Києві, стукав в усі кабінети, але їм байдуже, така бюрократія гірше корупції. І це при тому, що місто готове платити за воду по нормальному тарифу. В тому числі й військові пенсіонери, які живуть у висотних будинках вздовж військових частин. Але ця байдужість просто вбиває віру людей у державу. Та я не складу рук, і ми продовжимо боротьбу в Гайсині. Адже люди мріють про цю воду… А хтось мріє про скандали? Та в нас, як бачите, вкрай різне ставлення до людей і такого піару…

Коли верстався номер газети, стало відомо, що інше відео вінницького губернатора Сергія Борзова про «ділові дуби», які під­пільно ріжуть у районах Вінниччини, вже набрало більше 1 мільйона переглядів на Фейсбук…

Далі буде.