Брацлавщина — старовинна частина Поділля, історія якої починається ще у 14 столітті. Цей край здавна славиться знаними вишивальницями та пам’ятками старовинної архітектури.

До вашої уваги три довговолосі красуні від Брацлавщини.

Оксана Благодарська. Жінці 50 років. Вона працює вчителькою української мови в школі. Зізнається, що для неї волосся — це справжня реліквія. Одного разу їй навіть пропонували мотоцикл «Яву» за те, щоб вона відрізала своє волосся. Та жінка відмовилася, бо вважає, що така природна краса — безцінна.

— Довжина мого волосся 1м 20 см.

Я його відрощую ще з першого класу. За все життя лише двічі підстригала. Бережу та шаную, а для того, щоб воно мало гарний вигляд, мию лише у спеціальних відварах сосни та лопуха.

Марина Остапенко. Дівчині 20 ро­ків. Вона професійно займається музикою і мріє про вокальну кар’єру. Розповідає, що волосся навчила берегти мама, адже сама все життя про таке мріяла.

– За все життя я його під­стригала 4 рази, останній — відрізала майже 50 см. Але в майбутньому планую відрощувати. Довжина мого волосся близько 70 см. Воно густе та розкішне. Для догляду за ним я використовую лише засоби на трав`яній основі — жодної хімії.

Анастасія Гаврилюк. Дівчинці 12 років. Вона музикантка, яка впевнено здобуває перемоги та крокує до своєї мрії — підкорювати великі сцени. Розповідає, що в неї універсальне волосся, бо зачіску можна придумати під будь-який образ.

— Довжина мого волосся близько 50 см. Ще з раннього віку бабуся розчісувала моє волосся та говорила: «Яка коса — така краса». Я часто беру участь у різних конкурсах, концертах і для виступів роблю гарну зачіску. Для відновлення мого дорогоцінного волосся, міцності, блиску я полюбляю полоскати його відваром із суміші трав: м’яти, ромашки, шавлії, любистку та звіробою.

Софія Копач