Наші земляки вкотре вражають своїми успіхами і днями стали найкращими серед театральних колективів України. Вихованці жмеринської арт-студії «Дійство» взяли І місце у Всеукраїнському конкурсі-фестивалі «STARS of the BLACK SEA». Він пройшов у Лазурному. Перемогу юним акторам принесла постановка «Діти війни».

Виступ жмеринчан оцінювали заслужені діячі мистецтв України, серед них був переможець шоу «Х-фактор» Євген Літвінкович. За свою роботу діти отримали кубок, дипломи та солодощі. Всіх учасників разом із постановкою вже запросили на інший фестиваль та гала-концерт, який проходитиме у листопаді у місті Києві.

Додамо, що студії «Дійство» вже майже чотири роки, й заснувала її жмеринський медик Ірина Козловська, яка вільний час від роботи присвячувала творчості — написанню віршів та сценаріїв.

– У мене є багато знайомих, які працюють у школі, і часто я допомагала готувати діток до конкурсів, з яких вони привозили призові місця. Саме земляки й підштовхнули займатись з учнями у приміщенні районної бібліотеки, — розповідає Ірина Козловська. — Звісно, було непросто, адже мої вихованці з простих сімей, а щоб ставити вистави, треба було шити костюми. Тому три роки тому після відвідування курсів я написала проєкт до Британської ради і виграла. Закупили костюми та декорації. Так ми стали єдиною театральною студією на Жмеринщині, й наші вистави до вподоби людям. Коли ж зрозуміла, що мої вихованці варті того, аби про них знала вся країна, стали брати участь у різних конкурсах та фестивалях. Влітку минулого року нам вдалося завоювати призове місце в Болгарії.

Віталіна Володимирова