Одним із напрямків діяльності лісівників Вінниччини є співпраця з громадськістю та ЗМІ, зокрема з районними газетами. Особливо плідною є багаторічна співпраця ДП «Бершадський лісгосп» із газетою «Бершадський край», яка 24 липня відзначала своє 100-річчя. Вже традиційно на сторінках районної газети публікуються цікаві матеріали, які об’єктивно висвітлюють нелегку роботу творців лісу, доносять до суспільства знання про ліс, пропагують важливість лісівничої праці, переконують людей у необхідності бережливого ставлення до природи й лісу, виховують любов до професії лісівника.

Перший номер районної газети Бершадщини побачив світ у 1920 році та мав назву «Вісті». Впродовж вже цілого сторіччя на сторінках цього видання ведеться справжній літопис життя Бершадського району. З плином часу змінювалися історичні епохи, про що свідчать самі назви районної газети: «Соціалістичний шлях», «Вогні комунізму», «Бершадський край» (з 1991 року). Та незмінним залишалося те, що видання завжди відповідало духові часу та було актуальним та цікавим для читачів.

За століття районку очолювали талановиті журналісти. Серед них Б. Ковтун, П. Маніленко, П. Байдалюк. З 2013 року редактором районної газети «Бершадський край» трудиться заслужений журналіст України Шевчук Федір Харитонович. Чимало поколінь творчих працівників змінилося за 100 років. «Бершадський край» за роки існування райгазети виплекав трьох заслужених журналістів України!

Газета двічі визнавалося кращою газетою України. Цьогоріч Вінницька обласна організація Національної спілки журналістів України визнала районну газету «Бершадський край» кращою газетою Вінниччини.

Обласне управління лісового та мисливського господарства, трудовий колектив ДП «Бершадський лісгосп» щиро дякують журналістам «Бершадського краю» за об’єктивне висвітлення діяльності лісівників, за інформаційну підтримку та небайдужість до долі лісу. З нагоди 100-річного ювілею бажаємо творчому колективу редакції міцного здоров’я, натхнення, добрих новин, вдячних читачів, нових цікавих тем, гострого пера, сміливих проектів та наполегливості в досягненні нових висот на ниві журналістики.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ