Про це повідомляють у відділі комунікацій поліції Вінницької області. 24 липня гайсинські оперативники кримінальної поліції спільно з працівниками міськрайонного відділу УСБУ встановили та доставили до відділу поліції чоловіка, який обгруновано підозрюється у вчиненні цього злочину.

22 липня цей зловмисник зателефонував до поліції та повідомив про вибухівку на території місцевого молокозаводу, котра от-от вибухне. Поліцейські зреагували миттєво, з підприємства евакуювали майже тисячу працівників. Упродовж години вибухотехніки та кінологи обстежували територію заводу, але небезпечних предметів не виявили. Одночасно розпочали пошуки зловмисника.

Згодом т.в.о начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Остроглядов розповів, що правоохоронцям вдалося помітити чоловіка на мотоциклі, котрий того дня виїхав за межі районного центру та подзвонив у поліцію з тривожним повідомленням. До вчинення злочину зловмисник готувався завчасно. Для цього він купив мобільний телефон та сім карту. Речові докази вилучено. Мотиви вчинення злочину встановлюються слідством. Вирішується питання про оголошення правопорушнику підозри та обрання йому міри запобіжного заходу. Відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Ілона ВАЛЬТЕР