Бо простих пенсіонерів лякають ці збільшені в рази  відстані до нових райцентрів по розбитих місцевих дорогах і в угроблених «Богданах»!

– Як тепер добритись до лікарні, пошти, банку та Пенсійного фонду? Хотіли – як краще, а вийшло, як завжди? – пишуть читачі «33-го каналу» нам до редакції у сотнях листах претензіях мешканці Вінницької області від Піщанки до Козятина, від Бару до Гайсина…

Відповіді на 10 «гарячих» питань  по долі районів, нових громад та доступу людей до державних і адмінсервісів дав ексрадник голови ВінОДА Олег Левченко – «куратор» нового дизайну Вінниччини у форматі 6 районів – 63 ОТГ.

– Районів менше, і вони тепер далі від людей?

– Лікарня, поліція, банк і Пенсійний нікуди не переїздять – вони залишаться там, де були. Навіть ближче! Не вірте чуткам – все буде і вже є ближче, ніж було. По дорогах і їхніх ремонтах є питання, і я вже говорив про це болюче питання із губернатором Борзовим. Бо керівники міняються, а місцеві дороги – ні… Ця реформа Гройсмана стартувала при Порошенкові, а фінішує при Зеленському… Так вирішила історія, але творимо її все одно ми. Тому спокійно – все буде Україна.

– Це правда, що в 12 судах нині оскаржують поділ області та райони і громади незадоволені вінничани?

Так… Позовів вже є 12, але я не юрист і не можу оцінювати перспективи на успіх чи провал цих справ. Бо всі вони позиваються до Вінницької ОДА щодо перспективного плану, який був спершу затверджений на Кабміні. Але вже є Закон України, за який проголосувала Верховна Рада, і я не бачу шансів в судах перебороти цей Закон! Бо він вже став реальністю та історією – новою історією Вінниччини, яка не може всім подобатись. Це факт. Але це два різні документи, і оскарження є… Втім, більшості громад і їхнім лідерам варто вже заспокоїтись, придивитись до нової реальності та піднятись над усім цим процесом без образ… Бо може бути поганий радник Левченко чи ще гірший губернатор Скальський, але парламент прийняв ЗАКОН УКРАЇНИ! І той, хто за останні  5-6 років втратив свої шанси на ОТГ чи думав лише про свої «шкурні» інтереси, мають це чесно визнати перед собою, перед людьми і йти далі.

Більше читайте в газеті “33-й канал” №32 від 29 липня 2020 р.