Так “Яблучна бригада” із Строїнців чекала у Тиврові під будинком культури на губернатора Сергія Борзова. Бо аж чорні від роботи під сонцем жінки покинули садки і прийшли нагадати голові ОДА про зарплаті та платі за паї своєї попередньої керівниці, яка попрощались із ними дивною фразою «Денег нет, потому что денег нет…»

Бо у фіналі зустрічі із губернатором селяни підняли плакати і криком кричали про це «яблуко розбрату» в Строїнцях!

– Нарешті ми побачили аванс і зарплату, нарешті є людяне ставлення до нас, можна прийти і отримати матеріальну допомогу чи кошти на лікування. Ми вже не бидло мовчазне, а люди! – вимагають від Борзова працівниці Строїнських садків разом із управляючим.

Бо за інформацією із місцевого суду, колишня керівниця хоче повернутись і відновити порядки 2-річної давності.

– Мій чоловік хворів на онко, я прийшла просити грошей на ліки та операцію. Свої гроші – получку і відпускні. Гройше не дали, бо «дєнєг нєт»… І такі борги залишились по багатьох людях, 10, 15, 20 тисяч… Знаєте, я той борг не прощаю їй, як щось її скрутить, чи совість проснеться – хай витратить їх на себе! – пояснила настрої в колективі Наталя із бригади.

А керівник «Строїнецьких садів», як міг, публічно доніс проблему до голови ВінОДА і присутніх працівників поліції та прокуратури із області.

– Тут із плакатами не проплачені крикуни чи провокатори. Ці люди щойно із саду, де збирають найкращі врожаї на Вінниччині та годують Україну. Це звичайні селяни, трударі, які вже доведені до відчаю новиною про можливе повернення пані Гурієвської, – заявив у клубі керуючий ТОВ АК “Строїнецькі сади” Леонід Майданевич

Більше читайте в газеті «33-й канал» від 29 липня 2020 р.