Жінка впевнена, що це незаконно і може призвести навіть до смерті її рідної людини.

– Моя мама три рази з квітня місяця лежала в відділенні гематології в обласній лікарні Пирогова , у неї аутоімунна гемолітична анемія. Вона не може без переливання крові, їй 72 роки, але це людина і їй зобов’язані допомагати, а не кидатися, як непотрібним сувеніром, у різні боки. Останній раз маму виписали з лікарні 17.07.2020 року. Через кілька днів був зданий аналіз, показник гемоглобіну був 97 одиниць, що не дуже добре. Краще мамі не ставало, з минулого четверга почалася слабкість, у п’ятницю до вечора вона не могла встати самостійно. 27 липня знову здали аналіз – цього разу гемоглобін 41 одиниця. Лікар з гематології у телефонному режимі сказала терміново госпіталіззуватися, мовляв, треба капати кров, і тут починається найцікавіше … Це відділення у обласній лікарні закрили на карантин з минулої п’ятниці, там коронавірус, хворих не приймають. У реанімації відмова. Черговий заявив, що приймають тільки з області, а не міста. Лікар дає направлення у міську лікарню №3, але там теж не приймають. Бо для них мама вважається контактна (читай – прокажена), – обурюється Тетяна Твердохлєбова. – Зрештою, після семи кіл пекла нам зі станції швидкої допомоги сказали їхати у Калинівку. Начебто через велику кількість хворих на ковід іншу категорію пацієнтів переводять вже у район! Але треба ще здати тест. Нашому обуренню просто нема меж. Чому від нас вимагають аналіз на коронавірус, не забезпечивши можливість його здати? Три дні чекати ПЛР тест у мами немає часу, з швидким  нас не беруть, але і не роблять навіть його… Я особисто зверталась до обласного та міського департаменту охорони здоров’я, пообіцяли розібратись, але відповіді так і нема. Саме тому йду подавати заяву в прокуратуру, якщо треба – дійду до суду! Мені не все одно, я хочу, щоб до нас ставилися по-людськи, ми всі однакові, тільки одні купили собі владу, а інші залежать від їхніх рішень…

У свою чергу директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш повідомив – у Вінниці динаміка захворюваності на COVID-19 порівняно з минулим тижнем зросла на 23,4 %.

– Продовжують хворіти 210 пацієнтів, 35 – перебувають на стаціонарному лікуванні, 175 – лікуються амбулаторно. Продовжується робота мобільних бригад і первинної ланки. Під спостереженням зараз перебувають 532 особи. Зняті з обліку і не захворіли після двотижневої самоізоляції 2610 осіб. Працюють мобільні бригади, відібрано 18229 зразків ПЛР тестів. Починаючи з суботи ми вимушені були змінити маршрут пацієнтів – хворих вінничан везуть у Калинівку. Наразі ми маємо дуже багато підозр та великий наплив пацієнтів. Тому тимчасово, мінімум на тиждень, ми змінюємо маршрут пацієнтів, – каже Олександр Шиш. – До цього слід поставитись з розумінням.

Віталіна Володимирова