– Ми своїх не кидаємо! – заявили атовці губернатору і президенту.

Ця зустріч під ОДА із фронтовиками 22 липня стала першим «холодним душем» для губернатора Вінниччини Сергія Борзова.

Бо в колі атовців він вперше після призначення не зміг «борзувати» і за свого президента вислухав все — від покинутого вмирати під Горлівкою розвідника до «гри на роялі» та кулі для генерала Хомчака…

Бо грома- да ветеранів війни на Донбасі прийшла, перш за все, запитати у намісника Зеленського, як так вийшло, що боєць із групи евакуації 4 доби поранений помирав мученицькою смертю в той час, як головнокомандуючий пив вино у відпустці на острові Бірючий?

– Це злочин проти солдата і України! Ми своїх не кидаємо! Підніміть руки, кого витягли пораненим і кому врятували життя побратими і медики… Ось вони — ГЕРОЇ! А цього бійця, якого досі не названо, просто кинули генерали, «Перший» і всі, хто мав його рятувати. Виходить, що нами керує ВОРОГ? — жорстко і без варіантів для відступу поставили на місце замість переляканого президента голову ВінОДА Сергія Борзова. — У вас є телефон Зеленського? Давайте наберемо його і запитаємо, чому кинули вмирати солдата на полі бою?

Борзов сказав, що номера Зе не має, але вимоги фронтовиків до президента передасть і прізвище загиблого оприлюднить. Останню свою обіцянку Сергій Сергійович виконав цього ж дня…

Ветерани під ОДА у Вінниці

Posted by Сергій Маламура on Wednesday, July 22, 2020

А ще губернатор спробував запустити «отвєтку» для Грача — Андрія Грачова, бо Андрій фактично є його підлеглим по ОДА і зібрав цю відкриту зустріч у форматі «прийому громадян»…

Але за побратима із статусом держ­службовця заступився Душман із Азова, який за словом у кишеню не ліз та рубав правду-матку із плеча!

Вже можна сказати, що так Сергія Бор­зова у Вінниці та області ще не пресували. Тим більше хлопці, які ходили на війну добровольцями, а не на «Квартал»! Тому можна сміливо прогнозувати на 99%, що Володимир Зеленський після такого не приїде до Вінниці…

Душман знову різав правду-матку

І вже за тиждень під Офісом президента батько загиблого сержанта Ярослава Журавля гнівно звернувся до «Першого»:

– Вовочка, де ти був, коли бабушка розв’язувала хустинку, аби віддати останні гроші на армію? Де ти, падло, був, коли моєму сину ламали пальці? Я проклинаю тебе та все кодло, що навколо тебе! — заявив Сергій Журавель 27 липня у Києві.

А внучка класика родом із Вінниччини Олега Чорногуза — парамедик і морський піхотинець Ярина Чорногуз заявила щойно ось таке про перемир’я:

– Нова домовленість 22 липня 2020 р. про «повне перемир’я», на моє переконання, є свідченням, з одного боку, наївності Зеленського, а з іншого — подальшого сприяння планам РФ із побудовою плацдарму для наступу в Україну. Посилені дисциплінарні заходи з покаранням за відкритий по окупантах вогонь тільки скують руки і так скованій по руках українській армії, яку і так влада деморалізує риторикою про «мир» і не ставить стратегічних завдань. «Проста прекратіть стрелять» до стратегічних завдань не зараховується, — зазначила Ярина.

Фото Сергія ХІМІЧА