Утім, 29 липня близько 4-ї години ранку у м. Вінниці їх затримали поліцейські. Причому, “на гарячому”, під час спроби вчинення крадіжки з банкомату шляхом підриву. Двоє затриманих — мешканці Донеччини. За такий злочин їм мже загрожувати 10 років ув’язнення.

У повідомленні відділу комунікацій ГУНП у Вінницькій області розповіли: за наявною інформацією, вказані особи причетні до вчинення ряду аналогічних злочинів на території держави.

Членів злочинної групи, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, в ході проведення оперативних та розшукових заходів викрили працівники управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області спільно з слідчими під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Зловмисників затримали за силової підтримки спецпідрозділу КОРД .

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, члени групи приїхали з Донецької області з метою вчинення на території області злочинів. За допомогою газової суміші вони намагалися підірвати банкомат та викрасти звідти грошові кошти. Зловмисників, які тікали з місця події на автомобілі «Ауді», затримали недалеко від місця вчинення злочину, в дворах багатоповерхівок. Підозрювані намагалися переодягтися та позбутися одягу, в якому вчиняли злочин. Проведено огляд автомобіля, у зловмисників вилучені балаклави, рукавички, телефони, одяг, інші речові докази.

Наразі за місцем проживання фігурантів проводяться невідкладні обшуки, здійснюється документування їх злочинної діяльності. Зловмисники віком 35 та 38 років затримані в процесуальному порядку згідно зі ст.208 КПК України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст.15 ч.3 ст.185 КК України (крадіжка), ч.2 ст 194 (умисне знищення або пошкодження майна).

Ілона ВАЛЬТЕР