Інцидент стався за участі контрактника з Дніпропетровської області. Чоловіка направили на навчання до військової частини А0310, яка дислокується у селі Рахни Гайсинського району.

Вже перебуваючи там, молодший сержант вирішив трохи відпочити від служби. Саме тому здійснив дзвінок на «102» до Головного управління Національної поліції у Він­ницькій області та анонімно повідомив оператору про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками. Мова йшла про мінування та подальший підрив складів військової частини у Рахнах. На місце негайно виїхали правоохоронці та рятувальники, евакуювали з приміщень сотні військових. Після кількох годин пошуків повідомлення про підготовку вибуху не підтвердилося.

Винуватця затримали оперативно, проти нього відкрили кримінальне провадження. Відомо, що це заступник командира бойової машини парашутно-десантного взводу. Він вину визнав повністю, розкаявся, але мотиву своїх дій так і не зміг пояснити.

Зрештою, Гайсинський місь-­         кий суд визнав військовослужбовця винним у злочині та призначив покарання у вигляді арешту з утримуванням на гауптвахті на строк чотири місяці. Крім того, він має віддати на користь держави 4082,26 гривень за проведення експертизи.

Віталіна Трудько