– Доброго дня, шановний Олександр Андрійович. 4 жовтня 2017 року Ви стали автором створення Громадської організації «Асо­ціації колопроктологів м. Вінниці та Вінницької області». Для чого ж все-таки створена асоціація проктологів і чим покращить становище проктологіч­ної служби у нашому регіоні?

– Асоціація створена для об’єд­нання хірургів-проктологів у вирішенні проблем, захворювань прямої та товстої кишки, розбір сучасних підходів та обміну досвідом. Наша асоціація входить до складу асоціації проктологів України, зустрічі яких проводиться 3-4 рази на рік, де ми розбираємо нові, сучасні підходи в діагностиці та лікуванні делікатних для пацієнта проблем. За цей період ми запатентували 3 винаходи в лікуванні захворювань прямої кишки. Раз в три місяці організовуємо місцеві конференції та на кожній всеукраїнській конференції проводимо виступи із доповідями та презентаціями.

– У яких районах Вінницької області можна отримати консультацію проктолога?

– Підготовлені та кваліфіковані хірурги-проктологи є в м. Козятин, м. Бар, м. Бершадь, м. Жмеринка, м. Шаргород.

– З якими захворюваннями найчастіше звертаються до Вас пацієнти?

– Найчастіше пацієнти звертаються з гемороєм, парапроктитом, анальною тріщиною, куприковими ходами, поліпами, ректальними кровотечами. Але хотів би відмітити, що часто із різноманітними ускладненнями. Повірте, що легше лікувати на початковій стадії, ніж їх ускладнення. Краще не займайтесь самолікуванням. Інтернет-інформація — це добре, але часто пацієнти самі встановлюють собі діагнози, витрачають великі кошти на непотрібні препарати, а потім в запущених, важких станах звертаються за допомогою. Лікування у таких випадках проходить важче, більш тривало.

– Де жителі Вінницької області можуть отримати Ваші консультації?

– Консультації протягом дня проводять два проктологи за адресою Хмельницьке шосе, 96б що­денно, де лікарі надають в повному обсязі консультативну та лікувальну допомогу, згідно з європейськими протоколами. Надається хірургічна допомога в стаціонарі одного дня та хірургічному ста­ціонарі в повному об’ємі. Ендоскопічне обстеження проводиться висококваліфікованими лікарями на сучасному обладнанні під наркозом. При необхідності проводяться консультації анестезіолога, терапевта, гастроентеролога, хірурга, уролога.

– Окрім проктологічного напрямку, у Вашому центрі які ще є спеціалісти?

– Консультативний прийом хірурга проводить професор Каніковський Олег Євгенійович, кардіолог — доцент Шмалій Валентин Іванович.

– Як бути пацієнтам у пе­ріод карантину, коли обмежено рух транспорту?

– Для цього ми організували консультації спеціалістів по телефону безкоштовно: 097 602 00 27

Ліц. серія АЕ №460076 видана МОЗУ від 27.03.2014 р.