Прочитавши статтю, ми, волонтери об’єднання «ООС», не можемо спокійно дивитися, як принижують наших тульчинців, провокуючи їх на незаконні дії під час коро­на­вірусу та коли у нас діють закони під час карантину.

Група ветеранів була присутня на двох сесіях міської ради, де розглядалось питання про затвердження проєктної документації та надання в оренду земельної ді­лянки по вул. Леонтовича №39-А Ворфоломію О.В. Дякуємо присутнім депутатам, що відмовили їм у проханні. У 2006 році підприємці звернулися до міського голови з заявою, де кожен написав від себе, щоб взяти в оренду 10 кв. м землі, на якій розташовані стаціонарні кіоски. Тут вони пропрацювали по 15 років. І запропонували міському голові, що за свої кошти побудують новий сучасний павільйон, тобто вхід у ринок буде приведений у порядок. І ця пропозиція була схвалена, та було отримано згоду на виготовлення проєктної документації. Однак «не так сталося, як гадалося» – конкурс було оголошено на малі архітектурні споруди, та проведено з порушеннями.

Була змова депутатів, вони у день конкурсу без усіляких дозволів та проєктної документації виставили фото капітальної забудови і так ніби виграли конкурс. Але ж депутати мають людям допомагати, а не обманом забирати у них земельну ділянку. Під­приємці показали нам свої документи на торгівлю 1992-1993 рр., і всі ці роки вони здійснювали свою торгівельну діяльність на цій території та сплачували всі податки, а також оренду земельної ділянки міській раді.

Ми зустрілися із своїми волонтерами, їх сім’ї також працюють на цій земельній ділянці. Це Петраковська Н.М та сім’ї Новікова О.А. Це люди, яких ми дуже поважаємо і вдячні їм.

Коли на Сході України 2014-2015 рр. ми відвойовували кожен метр нашої землі, проливали кров – волонтери перші прийшли нам на допомогу, не сиділи вдома, а тяжко працювали, збирали і привозили на Схід України продукти та одяг, які нам були дуже необхідні, тому що ми були роздягнуті, а деякі бійці навіть босі. А головне – вони були поряд і допомагали всім, чим могли.

Вони проводжали нас на війну і зустрічали першими «з хлібом і сіллю». А коли ми хворіли – допомагали нам морально та матеріально – витягували нас з того світу. Ми вдячні всім людям, які приєднувалися, щоб нам допомогти.

Зараз у нашій країні настав дуже важкий час, падає еконо­мі­ка, епідемія коронавірусу, і у такий час цих два міських депутати вирішили довести справу до кінця і забрати собі землю. Нічого у вас не вийде, тому що земельна ділянка не вільна, на ній працюють 26 сімей, які самі облаштували свої робочі місця, є Закон (набувальною давністю), передбачено ст. 119 ч. 2 Земельного кодексу України.

Також закликаємо міського голову Весняного В.М., депутатів міської ради і вас, учасників – депутатів, які підставили «підніжку» підприємцям, гарно подумати, як вийти із даної ситуації і надати підприємцям в оренду земельну ділянку. Вони на неї заслуговують, вони її вистраждали.

Депутатам відмовити на користь підприємців, які працюють там. І зберегти повагу до всіх членів об’єднання «ООС».

Громадські активісти