Нещодавно адвокати обох затриманих подали до Він­ницького апеляційного суду скарги на занадто жорсткий запобіжний засіб, обраний для їхніх підзахисних. Просили домашнього арешту і зменшення розміру застави з 659 тисяч гривень до 80 неоподатковуваних міні­мумів.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили порностудію, котра існувала протягом трьох років у великому будинку на Вінницьких Хуторах під прикриттям модельної агенції. Облаштувало її подружжя — вінничанка Олена та австрієць Маріо. Утім, наразі у судовому рі­шенні фігурує лише один епізод, на якому відзнято неповнолітнього хлопчика у спідній білизні. Саме це відео тривалістю 20 хвилин було виставлене на продаж на закритому сайті. Попередній висновок експертів — на відео справді елементи дитячого порно.

Колегія суддів відхилила скарги адвокатів

У судовій залі Маріо сказав: «Я не маю жодного стосунку до тих сайтів. Це все моя дружина…» Та й адвокат Олександр Присяжнюк вважає затримання Маріо незаконним, а підозру невмотивованою. Власне, тому й просив про домашній арешт і запевняв, що підзахисний житиме увесь час за адресою тестя, у Калинівському районі, бо будинок на Вінницьких Хуторах був орендованим. Обіцяв з’являтися за першою вимогою.

Сторона обвинувачення була невблаганною. Адже з’ясувалося, що суперечки з законом у Маріо трапляються вже не вперше. Він потрапляв у поле зору правоохоронців на шахрайствах у країнах Євросоюзу. І колегія суддів у складі головуючого Валерія Спринчука та суддів Анатолія Кривошеї і Сергія Бурденюка скаргу адвоката відхилила і залишила в силі рішення суду першої інстан­ції.

Маріо мав раніше проблеми з законом

Так само від­хилили скаргу адвоката Оксани Маркової, котра захищає ін­тереси пі­дозрюваної Олени. Це попри те, що на самому початку судового засідання Олена поскаржилася, що на її життя у СІЗО був здійс­нений замах і вона тепер боїться за себе. Далі судове засідання відбувалося вже у закритому режимі, без журналістів. Згодом стало відомо, що і її судді теж залишили під вартою. Хіба що трохи зменшили розмір застави.

«Тепер підзахисні фактично залишилися без юридичного захисту!» — в один голос стверджують адвокати. Громадянину Австрії перекладача оплачує суд.

Олена заявила про замах на її життя

Нагадаємо, що за злочин, котрий їм інкримінують, передбачене покарання аж до 12 років ув’язнення.

Фото Сергія ХІМІЧА