За словами заступника начальника Вінницького районного відділення поліції Руслана Мілевського, з повідомленням про злочин до поліції 4 серпня звернувся 23-річний житель Вінницького району. Попередньо встановлено, що між заявником та його 19-річним родичем виник конфлікт через спадщину. З’ясовувати відносини молодший з хлопців приїхав разом з п’ятьма товаришами віком від 17 до 21 року. Потерпілого побили та силою заштовхали до багажника автомобіля «ВАЗ», на якому приїхали зловмисники. Під час руху чоловікові вдалось відкрити багажник зсередини та звільнитися, коли автомобіль зменшив швидкість.

Проведеними першочерговими розшуковими заходами та слідчими діями, поліцейські встановили та доставили до відділу поліції усіх учасників події.

У діях правопорушників вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

21-річний водій та 19-річний родич потерпілого затримані в процесуальному порядку та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Правова кваліфікація діям решти учасникам події буде надана під час досудового розслідування.

Слідчі з’ясовують усі обставини та мотиви вчинення злочину.

Подробиці читайте у газеті «33-й канал».

Валентина Лісова