Вихідними у Строїнцях Тиврівського району в останню путь провели 2-річного Артемка. Хлопчик, граючись на подвір’ї разом з 5-річною сестрою Софійкою, доторкнувся рукою до оголеного кабелю.

Батьки в цей час були в будинку. Почувши шум, вибігли надвір. Побачили на землі сина, в руках у якого був електричний дріт. Намагалися допомогти хлопчику, прибіг фельдшер… Але від отриманих травм дитина померла на місці.

За словами односельчан, родина, де сталось горе, проживала дуже скромно і випивала. Оголений дріт тато протягнув напередодні з хати на вулицю, щоб увімкнути радіоприймач, без дотримання тех­ніки безпеки. Того дня Артем та сестра були на вулиці, слухали радіо, веселилися. Хлопчик раптово підсковзнувся. А щоб не впасти, схопився ручкою за оголений дріт. Малюка вдарило 220 вольт. Смерть дитини бачила сестра.

За даними співробітниці районного центру соціальних служб Оксани Франко, сім’я з 2016 року перебуває у них на обліку як неблагонадійна. Там були випадки домашнього насильства, неналежні умови проживання дітей. Тому буде рі­шення виконавчого комітету Строїнецької сільської ради про негайне вилучення дівчинки. Її попередньо на виховання заберуть бабуся з дідусем.

Нині слідством відкрите провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з приміткою «нещасний випадок»). У ході розслідування буде встановлено, чи належним чином батьки виконували свої обов’язки по догляду за малолітніми дітьми.

Віталіна Володимирова