Лісничий Тиврівського лісництва ДП «Вінницький лісгосп» Михайло Рошак ініціював та організував відновлення візитівки Тиврова

Ця скульптура, де зображена сімейна пара оленів із малюком, тиврівчанам знайома кому з дитинства, а кому – з часів юності. Тиврівські олені знаходяться ліворуч від траси з Тиврова у бік Сутисок перед новим мостом і уже давно стали візитівкою містечка.

Одначе час не шкодує нічого, тому монумент з роками почав руйнуватися, а в деяких тварин уже не було ніг, вух, у самця – рогів. Тому небайдужі тиврівчани зініціювли відновлення постаменту. Головним сподвижником ремонтних робіт став лісничий Тиврівського лісництва ДП «Вінницький лісгосп» Михайло Рошак. Його їдею підтримали голова райдержадміністрації В.В.Урдзік, селищний голова С.М.Кицишин. Головну частину практичної роботи виконав творчий тиврівчанин, художник, краєзнавець, фотограф, у колишньому – шкільний учитель В.Л.Панкоша. До речі, це його перша скульптура, виконана у такому розмірі й стилі.

Допомагали художникові Олег Андрієнко, майстер лісу Тиврівського лісництва Павло Ткачук, старшокласники місцевої школи та ліцею Олександр Сажко, Богдан Приймак, випускник школи Олександр Лахманюк та інші учні з учителями Людмилою Михайлівною Вітюк, Іриною Миколаївною Кузьмич. Тож і пам’ятник відновили, і територію довкола нього облагородили: прибрали пеньки, бур’яни, посіяли газон.

– Для нашого лісництва – це справжня честь стати причетними до відновлення місцевої перлини, – зазначив лісничий М.Рошак. – Адже тепер на пам’ятник приємно глянути. Сподіваємось, що відновлені олені радуватимуть зір тиврівчан і проїжджих багато років!

До слова сказати, Михайло Адамович відзначається нелише як професійний лісівник, а й своєю постійною громадською активністю. Він є ініціатором районних хокейних турнірів, створення «іменних» Шевченківських лісових культур в урочищі “Чорний ліс”, висаджених з учнями до тодішнього 200-річчя з дня народження Кобзаря, він ініціатор проведення Шевченківськівських читань, просвітницької роботи із учнями місцевої школи, він і озеленює декоративними рослинами разом із тиврівчанами території біля їхніх садиб, які межують із лісом, і проводить з учнями акції із збереження первоцвітів. Цей список можна продовжувати. Цього разу – відновленими оленями.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ