«Чорна смуга» пройшла через життя відомої у Вінниці викладачки-мистецтвознавця Світлани Поляковської. Вона — кандидат мистецтвознавства, пише підручники з теорії музики та гармонії, спортивна та цілеспрямована людина.

Утім, остання її прогулянка на велосипеді закінчилася у реанімації. Нині жінка у комі. Щодня на лікування йде близько чотирьох тисяч гривень. Про трагедію розповів на своїй сторінці у Фейсбук Зорій Файн. «Лежить в реанімації на Київській. Кожен день за її життя йде боротьба. Стан середньої тяжкості. Непритомна. Може, знадобиться операція. Вчора відкрила очі. Маленька перемога».

Реквізити для допомоги: син Світлани Антон Поляковський: ПриватБанк 4149 4393 1572 7887 5309 2127 3201 2842 (це не Приват, тому вибираємо «відправити на карту будь-якого українського банку»).

Ще кілька днів тому колектив Вінницького педуніверситету був у скорботі від передчасної смерті старшої викладачки кафедри англійської філології Олени Змієвської. Ця жінка свого часу з відзнакою закінчила Вінницький державний педагогічний університет за спеціальністю «Англійська і німецька мови». А потім з 1995 року працювала на фаховій кафедрі цього ж вишу. Закінчила аспірантуру Київського національного лінгвістичного університету за спеціальністю «Германські мови». Мала міжнародний сертифікат онлайн-тютора та тренера з методики навчання іноземних мов «Шкіль­ний вчитель нового покоління».

Була членом робочої групи з розробки новітньої експериментальної програми з методики навчання іноземних мов. Брала участь у багатьох науково-практичних конференціях та навчально-методичних семінарах в Україні та за кордоном (Велика Британія).

– Це суперпрофі! На ній усе трималося на факультеті, — розповідає про колегу ректор університету Наталя Лазаренко. — Розумна і цілеспрямована, вона була душею колективу. Прикро, що затяжна хвороба, з котрою вона боролася рік, забрала її життя…

Тетяна ВЕРБИЦЬКА