Вінницький окружний адміністративний суд виніс рішення по резонансній справі «Пільговики проти е-квитка». Останнє засідання відбулося 23 липня, і свій позов 100 вінничан програли…

«У ході розглянутої справи, з’ясувавши всі обставини та безпосередньо перевіривши їх доказами, суд перейшов до судових дебатів. Для ухвалення рішення у справі колегія суддів видалилася до нарадчої кімнати. Судовий розгляд першої інстанції закінчено ухваленням рішенням суду, яким у задоволенні адміністративного позову відмовлено», — повідомили у пресслужбі суду.

Додамо, що наприкінці січня в окружному адміністративному суді почалось засідання щодо групи місцевих жителів, які вимагають скасувати рішення про запровадження електронного квитка в громадському транспорті. Зокрема вони стверджували, що всі штрих-коди та картки мають «число диявола», тобто «666».

Очільниця Вінницякартсервісу Катерина Бабіна тоді заявила, що позивачами у справі є «особи з релігійними переконаннями», яких не влаштовують ніякі автоматизовані системи. При цьому жодної альтернативи вони не пропонували. Вона наголосила, що на розсуд громадян були кілька варіантів, але їх вони не задовольнили.

Віталіна Трудько