Вже більше місяця посуха панує у спільних кранах та водогоні в селі Вахнівка Липовецького району… Бо за колективний борг 160 тисяч гривень підрядник проєкту вимкнув постачання води із свердловини для всіх 200 споживачів… Але винні гроші лише 20 із них!

– Щастя тривало недовго, бо про воду із крана міряло все село. І ми скинулись на водогін по 8-9 тисяч гривень та нарешті отримали воду із свердловини. Але місяць тому крани посохли, бо є люди, що досі не заплатили ні копійки за водогін. Тому знову качаємо з криниці, а хтось возить бідонами від добрих сусідів, — розповів місцевий мешканець Григорій Іванович. – Вже відомо, що воду відключили за борг 160 тисяч… Просто вийняли із обладнання деталь, без якої насоси не працюють… Який вихід? Відрізати тих, хто не платив за труби зовсім чи частково! Чи нам, 180-ти «дольовикам» водогону, скинутись по 900 гривень своїх грошей за закрити чужі борги і знову мати воду в кранах… Бо надворі літо, городи треба поливати, прати, худобу поїти, варити борщ! Але вже місяць Вахнівка живе «на суху», і жодного прогресу…

Ми розуміємо, що вирішення цієї проблеми в наших руках. Але ніхто не хоче за цю справу братись, бо однозначно доведеться сваритись із сусідами, які не заплатили… Ось таке «ЧЕ-ПЕ» у нас у Вахнівці посеред літа.

– Ми вже відключаємо боржників, бо через них всі без води. І борг закриємо власними силами – скинемось грошима за них. Бо іншого варіанту поки немає…, — повідомив громадський «скарбник» водогону Григорій Сучок. – І хочу сказати, що під час відрізання одного боржника вже був у селі конфлікт – удар отримав один робітник. Була «швидка», було ціле шоу, але ми за свою воду постоїмо гуртом.