Кілька днів тому у Хмільницькому міжра­йонному суді обирали запобіжний захід для 31-річного жителя Хмільницького району. Його обгрунтовано підозрюють у розбещенні малолітніх дітей.

Судове засідання проводилося у закритому режимі. Але докази, котрі були продемонстровані у судовому засіданні (у тому числі й відео з мобільного телефону підозрюваного), не залишили суддям жодних сумнівів. Чоловіка триматимуть під вартою максимальний термін — 60 діб. Почувши це, підозрюваний вигукнув: «Битиму того, хто садить мене в тюрму!» Довелося працівникам поліції і судової охорони довго і переконливо пояснювати йому, що будуть змушені застосувати фізичну силу, якщо той не захоче покинути приміщення суду.

Як пояснили у пресслужбі Хмільницького суду, батькам потрібно говорити з дітьми про те, як себе поводити з незнайомцями. Більше того, служителі Феміди пообіцяли навіть після послаблення карантину продовжувати лекції для батьків, вчителів та вихователів у школах та дитячих садочках на цю делікатну тему. Ці лекції розроблялися на основі рекомендацій психологів, педагогів, юристів, порад міжнародних організацій по захисту прав дітей та працівників правоохоронних органів, аби наші діти завжди почували себе в безпеці.

Ілона ВАЛЬТЕР