Військовослужбовця третього окремого полку спеціального призначення старшину Сергія Глондара, який перебував в полоні бойовиків, відзначили державною нагородою — орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Воїна нагородили за особисту хоробрість, виявлену під час бойових дій, зразкове виконання військового обов’язку та з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Родина Сергія Глондара з Крижополя. Його утримували в полоні з лютого 2015 року. Потрапив туди під час виконання складного бойового завдання у районі Дебальцевого. Військові супроводжували колону, і їхній загін потрапив у засідку. Спецпризначенця утримували в Ма­кіївській колонії. Нашій газеті дружина Катерина Глондар розповідала про свого чоловіка. Коли її коханого взяли у полон, вона дізналась, що вдруге вагітна. Він ні разу не бачив свою донечку Аню. Після обстеження та лікування у столиці Сергій нарешті повернувся до родини. А сам він ось як прокоментував нам пережите.

– Після затримання бойовиками спершу ми були два дні в Луганську. Потім нам сказали, що відпускають, але насправді перевезли до Донецька. Розмістили в колишній будівлі СБУ. Пробули там більше року. А потім по тюрмах. Засудили нас місцеві «трактористи». Дали по 30 років. Сказали, що пожиттєво багато, смертна кара теж, а 30 років досить, щоб ми «осмыслили свои действия».

Ми з Санею Коріньковим з Білої Церкви і ще один танкіст були там найдовше. А вже безпосередньо перед обміном приїхали москалі, маю на увазі журналісти. І почались репортажі.

Безпосередньо перед цим обміном теж приїхала так звана їхня омбудсмен. Пі­дійшла і питає: «Ну шо, домой хотите поехать?» Кажу їй: «Як і минулого разу?» Відповіла, що ні, цього разу ми по-любому їдемо. І, слава Богу, поїхали.

Віталіна Володимирова