«Планували прикрашати залу на день народження онука відомого політика у Конча-Заспі» – повідомляють знайомі загиблої.

Про смертельну автотрощу на 26-му кілометрі Столичного шосе, відоме як Старообухівська траса, столичні журналісти повідомили 6 серпня.

Аварія сталася, коли один із легковиків намагався повернути наліво. Відбулося зіткнення, яке призвело до значних руйнувань обох автомобілів та смерті і травмувань людей, що знаходилися в них. У Державній службі з надзвичайних ситуацій розповіли, що аварія сталася за участі двох автомобілів BMW. У результаті зіткнення загинули на місці дві дівчини 1998 та 2001 років народження та чоловік 1990 року народження.

Двох виживших юнаків 1997 та 1999 років народження, заблокованих в автомобілі, рятувальники дістали за допомогою спеціального обладнання.

Як стало відомо згодом, у цій страшній ДТП загинула 19-річна Марина Тарнавська з Вінниці. Друзі та рідні висловлювали співчуття батькам загиблої. Слова підтримки й на фейсбук-сторінці її батька Володимира Тарнавського. Його товариші опублікували номер банківської картки, щоб фінансово підтримати сім’ю в горі. Написали також, що прощання з Мариночкою відбулося в суботу в ритуальній агенції «Реквієм».

Зі слів близьких знайомих батька, Марина навчалася в одному із столичних вузів на дизайнера, мала свою справу – займалася прикрашуванням залів до урочистих подій. Того дня компанія молодих людей планували бути у Конча Заспі, організовувати свято для онука відомого політика. Кого саме, друзі загиблої не вказали. Але з відкритих джерел відомо, що 9 серпня День народження онуки Юлії Тимошенко, яка й проживає з родиною у Конча Заспі.

Як відомо, цю трасу кияни уже давно називають «дорогою смерті». Здавалося б, звичайна траса регіонального значення мала б бути взірцем безпечного руху. Втім дорога має свою особливість. Нею щодня мчаться кортежі жителів елітної Конча-Заспи, серед них учасники списку українського Forbes і майже третина українських парламентарів. Саме на цьому шляху щороку фіксують понад триста аварій.

Каріна МАЄВСЬКА