За попередніми даними, водій автомобіля «ВАЗ 2108» не впорався з керуванням та «врізався» у вантажівку. На місці загинуло двоє людей – це водій та пасажир легковика. Вони – військовослужбовці 59-ої бригади.

– Дорожно-транспортна пригода сталася 5 серпня близько 2.50 години на вулиці 1-го Травня у м. Гайсин. Внаслідок зіткнення вантажівки та ВАЗу загинули водій легковика та його пасажир. За попередньою інформацією слідства, автомобіль «ВАЗ 2108» під керуванням 32-річного жителя Хмільницького району, виїхав на смугу зустрічного руху, внаслідок чого сталося лобове зіткнення з вантажівкою «Мерседес».

Внаслідок дорожно-транспортної пригоди водій легковика та його пасажир загинули на місці пригоди, – розповіли нам подробиці у пресслужбі обласної поліції. – За кермом вантажного транспортного засобу перебував 35-річний житель м. Рівне. Він рухався в напрямку м. Вінниці та тілесних ушкоджень не отримав. Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик.

Як вдалось дізнатись нашому журналісту, того дня за кермом машини знаходився 32-річний Борис Поліщук із Качанівки Хмільницького району. На військову службу за контрактом до лав Збройних Сил України був призваний 2018 року. Проходив її у військовій частині А2960 на посаді старшого водія 2 мотопіхотного відділення. Учасник бойових дій, приймав участь у боях з російським агресором на Сході України.

Того ж дня у Володіївці Чернівецького району хоронили і 34-річного Юрія Кулакова- пасажира автомобіля.

– Юрій Кулаков свого часу працював у колгоспі. А коли почалась війна, вирішив служити за контрактом. Був бійцем 59-ї окремої мотопіхотної бригади А1619. Пішов на війну добровольцем, – повідомили у сільраді. – Брав участь у бойових діях із 2018 року. Він воював у гарячих точках, не один раз дивився смерті в обличчя, а помер на мирній землі. Юрій був доброю та справедливою людиною. У нього після розлучення залишився неповнолітній син. На колінах його зустрічали односельчани та усі, хто дізнався про таку тяжку втрату. Його батько Юрій Володимирович, який сам виховував Юрія, й досі не може повірити, що його сина більше немає…

Куди поспішали військові тієї ночі має встановити слідство, крім того, власне розслідування має провести і частина. Поза очі кажуть, що водій легковика міг бути нетверезим, але все ж варто дочекатись висновків експертизи.

– Ми були свідками того моторошного ДТП. В мене перед очима ще та жахлива картина. Вантажівка їхала по своїй смузі, ми автобусом Неоплан їхали позаду, і водій вантажівки натиснув на гальма, а тоді “тікав” від зіткнення, тому й виїхав на зустрічну смугу. Дякую водієві автобуса, що вчасно зреагував, натиснувши на гальма! – каже очевидиця Тетяна.

Слідчим управлінням відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачене покарання до восьми років позбавлення волі.

Віталіна Володимирова