Ще одне службове розлучення з подачі НАЗК відбулося нещодавно на Вінниччині. Нещодавно голова облради Анатолій Олійник знову отримав “лист щастя” від НАЗК – цього разу припис стосовно гендиректора КП «Вінницяоблтеплоенерго» Валерія Довбанюка. Виявляється, його дружина Галина Довбанюк три десятиліття працювала на підприємстві диспетчером автомобільного транспорту. І хоча це робітнича посада, котра не підпорядкована напряму гендиректору, НАЗК побачило тут порушення, тобто, у підпорядкуванні перебувала близька особа і це могло вплинути на об’єктивність та неупередженість прийняття рішень під час виконання ними своїх службових повноважень. Але як тільки керівник підприємства отримав припис, то ж негайно підготував наказ про звільнення з роботи своєї дружини. Сталося це 11 грудня 2018 року, а повідомлення про припис було опубліковане тільки через місяць, як це все сталося.

Валерій Довбанюк обурюється, мовляв, такі приписи НАЗК суперечать законодавству, але до суду позиватись він не буде.

Так само обурювався наприкінці року і керівник КП “Вінницяоблводоканал” Олександр Чернятинський, котрому довелося звільнити свою дружину Валентину. Вона перебувала у прямому підпорядкування свого чоловіка два роки, виконувала обов’язки начальника інспекції водних ресурсів. Олександр Чернятинський запевняв, що вона не отримувала ніяких додаткових преференцій, ніяких виплат, крім заробітної плати і віддала роботі на підприємстві 12 років. Хоча паралельно пані Чернятинська – приватний підприємець, яка займається монтажем водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування; відведенням і очищенням стічних вод, будівництвом трубопроводів. Також їй належить частка бізнесу в ТОВ «ЖЕО». Втім НАЗК було незворушним.
Так само незворушно ця структура внесла припис начальнику обласного ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олені Матвієнко стосовно начальника районної ветеринарної лікарні.

Ілона ВАЛЬТЕР