Інцидент стався у селі Тартак Чечельницького району. Там 30-річна жінка після конфлікту з донькою за допомогою ланцюга, ошийника та навісного замка прив’язала її. У такому стані дівчина провела дві години й після того, як жінка відв’язала доньку, остання звернулась в поліцію за допомогою.

-На спецлінію до нас  15 серпня звернулась неповнолітня 2006 року народження. Заявила, що проти неї мати вчиняє насильство. Група оперативного реагування виїхали на місце, але в ході з’ясування самих обставин щодо насилля виявилось, що мати протягом двох годин того самого дня  тримала дочку на ланцюгу. Спочатку у будинку до батареї, тоді на вулиці до стійки шалашу. Все це з метою виховання, бо начебто дочка пізно повернулась додому і не реагувала на мамині слова. Крім того, дівчинка не допомагала по господарству – перебирати картоплю, – повідомили подробиці у поліції Чечельника. – А коли дитину відв’язала мама, вона взяла телефон і звернулась до правоохоронних органів. Мама проти цього факту не заперечує, на обліку родина не стоїть. Вона лише багатодітна. Про інцидент повідомлено відповідні служби, внесено відомості до ЄРДР, де будемо з’ясовувати всі обставини. На тілі дитини пошкоджень нема. Працівники ювенальної превенції та соцслужби вивчатимуть ситуацію в родині. Дії жінки кваліфікуються слідством за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ.

Мама дівчинки Світлана Турчак стверджує – іншого виходу не мала.

-В мене виховання старої «закалки». У 14 років дитина не повинна рано неодноразово повертатись додому та курити. А ще вона стала пиячити та красти. Бити я її не маю права, не слухає мене та матюкається. Я вагітна, а вона погрожує, що доведе до стану, що я не зможу народити. Мені соромно вийти на вулицю. Іншого способу виховання не знайшла. Саме тому і тримала на ланцюгу, пальцем навіть не торкнулась. До кого я тільки не зверталась за допомогою, ефект був на тиждень. А в мене ще є тільки три дівчинки, який вони приклад бачать.

У свою чергу 14-річна Олена ось що каже з даного питання.

-Мама просто з розуму сходить, їй потрібно щось робити із психікою.  Я ще більше образилась на неї, адже вона обзивала мене та знущалась.

Віталіна Трудько