Про розкрадання продуктів, які були призначені для військового госпіталю на Донбасі стало відомо від слідчих теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську. Трьох особам

повідомили про підозру у привласненні військового майна, вчиненому в умовах особливого періоду організованою злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 410 КК України).

У ході обшуку було виявлено та вилучено продукти харчування, які належать військовому госпіталю. Сума нанесених збитків встановлюється.

За даними слідства, військовослужбовець-контрактник, проходячи військову службу в ЗСУ, тимчасово виконував обов’язки заступника начальника з матеріально-технічного забезпечення однієї з військових медичних установ. Скориставшись тим, що у вихідні та святкові дні кількість пацієнтів та працівників госпіталю значно менше харчуються в їдальні, т.в.о. заступника штучно створював надлишки продуктів харчування та привласнював їх для подальшої реалізації за грошову винагороду.

Молодший лейтенант залучив до неправомірних дій водія госпіталю, якому доручив завантажувати продукти харчування з продовольчого складу до службового автомобіля та вивозити їх із території. Після цього продукти перевантажували за межами військової частини на особисту автівку іншої військовослужбовиці, яка шукала місця реалізації, куди перевозила викрадене майно та отримувала грошову винагороду за їх незаконну реалізацію.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Валентина Лісова