У прес-службі Хмільницького міськрайонного суду розповідають обставини злочину. На жаль, як і більшість важких злочинів, все сталося під час спільної п’янкий. Підігріті алкоголем троє молодих чоловіків спочатку посварилися. Потім почалася бійка. У судових засіданнях було встановлено, що конфлікт надворі відбувся біля самої річки. Обвинувачений, розуміючи, що це може призвести до невідворотних наслідків для життя людини, завдав удар ногою у спину своєму знайомому, той не втримався і впав у воду. Смерть у нього настала через механічну асфіксію внаслідок утоплення, що доведено експертизою. І хоча обвинувачений так і не визнав свою вину та стверджував, що Андрій Л. сам поплив на середину річки, де втопився, на підставі показів свідків та інших доказів, суд прийшов до висновку, що у громадянина В був непрямий умисел на вбивство Андрія Л. Повернувшись компанії у будинку співмешканки, про злочин не сказав, лише коли усі розійшлись, повідомив, що «у річці тепер поплавок».

Згодом тіло знайшли у Південному Бугу. А молода жінка Тетяна, котра теж була у компанії того вечора, здогадалась, що трапилось, і сказала, що обов’язково розкаже матері вбитого і погрози на неї не діють. З показів свідків, так і не зрозуміло, чому знову пішла до свого вбивці Тетяна, адже до того вона вже переховувалась від нього у подруги.

Відомо, що вночі, після вживання спиртних напоїв, жінка знову нагадала зловмисникц про скоєний злочин та сказала, що мовчати не буде. Між ними виник конфлікт і обвинувачений, схопивши сокиру, обухом завдав своїй жертві удар по голові, а потім ще і ще.

Своїй співмешканці та товаришу, чоловік знову почав погрожувати і останні, за їхніми словами, у страху за свої життя, допомогли винести тіло Тетяни до річки та викинути його, а потім прибрати сліди крові у будинку.

Чоловіка визнано винним у скоєнні злочинів, передбачених частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України та пунктів 9, 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України Обвинуваченому призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років.

Ілона ВАЛЬТЕР