Молоду красуню поховали 6 серпня на кладовищі у Самгородку. Дівчина пережила важку операцію, але за декілька тижнів померла в «Пироговці».

Козятинчани розповідають, що причиною смерті виявилося зовсім не здоров`я дівчини. Соціальні мережі рясніють оголошеннями «Просимо покарати вбивцю Юлі». Їх пишуть та поширюють всі, хто знав цю добру та красиву дівчину. Тож чи померла дівчина власною смертю? Чому козятинчани розшукують вбивцю? Що насправді сталося з молодою красунею – з`ясовували наші журналісти.

Як виявилося, Юлія зовсім нещодавно переїхала з Одеси на батьківщину, в село Самгородок Козятинського району. Як розповіли її близькі, в Одесі дівчина проживала зі співмешканцем-азіатом близько п`яти років. Він щиро кохав дівчину, і коли вона від нього пішла, не раз намагався її повернути.

Приїхала в Самгородок, у неї закохався місцевий мажор Толя. Вони зустрічалися, подейкують, що навіть проживали разом. На Толю в селі кажуть «Козятинський Кличко», бо нагадує когось із братів–боксерів. Нерідко розправлявся силою зі своїми ворогами, проте покарання ніколи за це не ніс. Та на початку літа колишній Юлин співмешканець намагався повернути дівчину. І коли Толя про це дізнався, то вирішив «показати дівчині її місце» вже звичним для себе методом — фізичною розправою. Про це розповідає близький друг покійної Євгеній Ципльов.

Юлія Алімур в останні дні життя…

Юлю я знав ще зі школи. Ми завжди товаришували. Та і вона з тих людей, про кого хочеться говорити лише хороше. Прикро усвідомлювати, що одна з моїх найближчих подруг вже покійна. За 4 дні до смерті вона телефонувала мені. Говорила, що вже знає, що вона помре… Відчувала… Останнім її проханням було покарати вбивцю. Я здивувався після цих слів, але потім вона вперше у всьому відверто зізналася. Всім моїм словам є підтвердження — розмова записана на диктофон, –розповідає Євген. – Юля красива та вихована дівчина, але з простої сім`ї. Завжди була щира, тепла та привітна. Коли повернулася додому, почала зустрічатися з місцевим мажором Толею. Цього хлопця знають усі, бо слава йде попереду нього. Хлопець зростом вище 2 метрів. Як відомо мені від покійної Юлі, що на початку літа, а саме в червні, хлопець почав обзвивати та принижувати дівчину. Побив її. Наніс серйозний удар в живіт. Дівчина хотіла написати заяву в поліцію, але він постійно погрожував, тому про це мовчала до останніх днів її життя. Але мені розповіла вже перед смертю. Після побиття в неї почалися болі в животі, і вона звернулася до сімейного лікаря. Після огляду її терміново відправили в Козятин… Після такого важкого удару у неї почала набиратися рідина у легенях, яку терміново потрібно було відкачати… Скільки знаю Юлю, в неї з дитинства були проблеми з серцево- судинною системою. Побачивши, що їй стає гірше і гірше після операції, її відправили в «Пироговку». І вже там лікарі розпізнали, що причиною травми є сильний удар. Вона відверто розповіла мені про те, що з нею трапилося. Та останнім її проханням було покарати вбивцю. Юля розповіла, що мовчала, бо «кавалер» постійно телефонував з погрозами, які стосувалися не лише життя Юлі, але і її близьких. Коли я побачив подругу в лікарні, то навіть не впізнав. Вона виглядала немов людина, в якої остання стадія раку. Вона була сміливою, відчувала смерть і не боялася про неї говорити. 4 вересня Юля померла в «Пироговці». Вся Козятинщина знає винуватця, і разом ми дійдемо до його покарання.

Просимо всіх небайдужих людей і редакцію «33-го» сприяти нам у досягненні справедливості. Загублене життя молодої дівчини нікого не має залишити байдужим, бо інакше ми будемо продовжувати читати «грандоїдні» лекції і проводити тренінг учням та студентам із протистояння насиллю. А коли здоровий чоловік безкарно побив дівчину і ці удари призвели до смерті — демонструватимемо байдужість!?

Софія Копач