34-річний вінничанин заборгував товаришеві 15 тисяч доларів. Аби не віддавати гроші, боржник вигадав історію про напад на себе. Про це повідомили офіційний сайт поліції Вінницької області.

За версією вигадника, на нього напали саме тоді, коли він віз повертати знайомому кошти. Чоловік подзвонив своєму кредитору і розповів цю історію. Але, схоже, що він не розраховував, що той повідомить у поліцію.

Спочатку правоохоронці повірили у напад, адже «потерпілий» навіть мав поріз на шиї, щоправда неглибокий. Утім, оглядаючи автомобіль «пораненого», слідчі виявили сумку з документами та грішми, яку в нього нібито відібрав нападник. Згодом поліцейські знайшли і ніж, яким чоловік сам порізав собі шию.

Вінничанин якийсь час ще запевняв про правдивість нападу, а потім зізнався, що вигадав усе, щоби не віддавати борг, оскільки не мав таких грошей.

Слідством відкрито кримінальне провадження ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину) ККУ. Чоловікові загрожує до 2 років позбавлення волі.

Марина Романова