Як повідомляє відділ комунікації ГУНП Вінницької області, спочатку підозрюваний хотів приховати злочин – казав, що смертельні травми жінка отримала, впавши з велосипеда.

14 вересня близько 3:00 години ночі до поліції зателефонував 41-річний житель села Жван та повідомив, що вночі раптово померла його 35-річна співмешканка.

На місце події прибула слідчо-оперативна група. Чоловік розповів, що ввечері після спільного розпиття спиртного жінка на велосипеді їздила в поле, а повернулась з тілесними ушкодженням. За словами співмешканця, він надав їй допомогу та поклав спати, а вночі вона померла.

Як розповів начальник Мурованокуриловецького відділення поліції Олександр Намакарський, під час огляду будинку подружжя та прилеглої території поліцейські знайшли речові докази, які свідчили, що чоловік намагається приховати сліди злочину та свою причетність до нього.

Зокрема, у сусідському покинутому будинку слідчі знайшли закривавлений одяг жінки та її співмешканця, а також сокиру зі слідами крові.

Після цього, як стверджують у поліції, чоловік вимушений був зізнатися, що під час застілля посварився із жінкою і побив її. Травми виявились несумісними з життям.

За попереднім висновком судово-медичного експерта, жінка померла від травматичного шоку.

Чоловікові, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбій, оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 ККУ (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). Нині він затриманий у процесуальному порядку і перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Марина Романова