Жінка переходила дорогу по пішохідному переходу, що розташований на трасі. Проте на високій швидкості її збив 20-річний водій позашляховика. Олена загинула на місці, а місцеві мешканці вимагають у посадовців встановити світлофор, адже це не перша жертва…

– Мама виховувала нас, трьох дітей, сама. Дмитру 20 років, а 15-річна Валерія тільки вступила до столичного коледжу. Щоб заробити на життя, мама пра­цювала на хлібозаводі у Житомирі. Того дня вона поспішала на зупинку, де її повинен був забрати автобус. Залишила велосипед у кума. Мама рухалась саме по пішохідному переходу, як раптом її збив позашляховик. Швидкість була близько 120 кілометрів, маму відкинуло за 50 метрів. До неї кинулись очевидці, але пульсу та серцебиття вже не відчули, — каже син загиблої Євген Фурман. — З місця ДТП водія забрали для здачі аналізів. Знаю, що той джип належить не йому, а матері, в нього є власний «Лексус». Родина з Вінниці, вони бізнесмени. Казали, що вікнами займаються. Пропонували гроші, але поки що я не готовий їх брати та вибачати… До цих пір не оговтались від горя, а головне — жертви можуть бути і далі, бо в тому місці водії літають постійно, і моя матір — не перша втрата.

Олена Фурман померла на місці пригоди…

Ось як прокоментували цю резонансну ДТП у прес­­службі обласної поліції:

– За попередньою ін­формацією слідства, 20-річний вінничанин, керуючи автомобілем Toyota Highlander, допустив наїзд на жінку-пішохода, яка перетинала дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Від отриманих травм 48-річна потерпіла померла на місці пригоди. Водій оглянутий, він тверезий. Кермувальник позашляховика затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Поліцією призначено ряд експертиз, після проведення яких будуть встановлені причини аварії. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України. За таке правопорушення передбачене покарання до 8 років позбавлення волі.

Відомо, що після затримання водію іномарки обрали запобіжний захід — тримання під вартою на два місяці. А мешканці Махнівки на другий день після вбивства на трасі перекрили дорогу з вимогами негайно встановити світлофор та камеру.

– До протестувальників поставилися з розумінням. Приїхала районна влада — Віктор Слободянюк та Ігор Булавський. Люди були у відчаї та гніві, налаштовані ду­же рішуче, ад­же через «зебру», на якій загинула мати трьох дітей, щодня переходять дорогу діти, матусі з малятами та ще сотні мешканців села. Голова райради Віктор Слободянюк додзвонився до губернатора Борзова, — розпо­віли нам місцеві жителі. — Той, у свою чергу, пообіцяв узяти під особистий контроль встановлення світлофора та камери. У свою чергу, махнівчани написали колективне звернення до голови ОДА і начальника поліції про світлофор і камери. Дали строк до 20 вересня, і якщо не будуть виконані їхні вимоги, то обіцяють перекрити трасу знову, вже на цілу добу…

Віталіна Трудько