Слідством встановлено, що 10 листопада 2019 року в смт. Літин Літинського району Вінницької області службова особа установи виконання покарань, перебуваючи за кермом автомобіля «Deawoo Espero» в нічний час, не врахував дорожню обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху автомобіля, внаслідок чого здійснив наїзд на бордюрний камінь та зіткнувся з металевим парканом. Внаслідок аварії пасажир зламав 2 зуби, отримав струс головного мозку, перелом ключиці, а також численні забої, що за ступенем тяжкості належать до середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Таким чином, молодший інспектор обвинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Валентина Лісова