Усі небайдужі брацлавчани були шоковані звісткою з передової про смерть 29-річної мами двох маленьких школярок. Вона два роки тому вирішила захищати Україну і пішла на контрактну службу…

Месу за молодою бійцем-жін­кою відслужив міс­цевий католицький священник. Не стримували сліз батьки Вік­торії, її сестри та маленькі донечки.

– Віка завжди захоплювалася військовою справою. Коли на навчаннях тренувалися у стрільбі, вона була найкращою. Мала нагороди як навідник гранатомета. Вона була готова служити і захищати країну. Але з часом стала розчаровуватися у несправедливості, яку бачила там. Казала, що дослужить термін і більше не залишиться в армії. Вдома на неї чекали двоє доньок — Настя у 4 класі і другокласниця Мар­­гаритка. Ми домовилися, що на час служби сестри я буду доглядати дівчаток. Я й Вікторію бавила з дитинства, і її діти мені як рідні, — розповіла старша сестра Тетяна.

Причини трагедії рідним ще не повідомили, кажуть, триває слідство.

– Мені подзвонили з Бахмута і сказали, що Вікторію знайшли у кімнаті удушеною. У висновку судмедексперта вказана «асфіксія». Але ми ніколи не повіримо, що вона могла сама вкоротити собі життя. Віка була життєрадісною людиною, жила своїми дітьми. Щодня дзвонила донькам з передової. Того дня вона зробила собі манікюр, сестра завжди за собою стежила, навіть там, на фронті. Невже людина, яка думає про самогубство, буде наводити собі красу? Що сталося, які причини — нам нічого не відомо… Лише сказали, що на час слідства забирають її телефон, сім – та банківську картку. Чи вдасться встановити реальні причини, чи буде лише окозамилювання? Та у будь-якому разі уже ніхто і ніщо не поверне дітям маму, батькам доньку і мою сестру, — плаче Тетяна.