«За сприяння власника компанії «АЗТЕХ», громадського діяча Мінца Марата Леонідовича у місцевому будинку культури з’явилося електронне фортепіано…

Завдяки такому гран­діозному дарунку наша об’єд­нана громада зможе вийти на новий високий рівень», — зауважила тоді художній ке­рівник Брацлавського будинку культури Інна Тіміна. А Брацлавська селищна рада висловлювала «щиру подяку М. Мін­цу за сприяння розвитку культурно-мистецького потенціалу громади. Також П. Михайленку за співпрацю та допомогу».

Але після місцевих виборів директором будинку культури став Олег Підрушняк, який і повідомив про загадкове зникнення піаніно.

– Був приємно вражений, що знайшлися меценати, які подарували такий гарний інструмент для наших місцевих музикантів, піаніно дуже потрібне було нашому будинку культури, бо тут регулярно відбуваються творчі конкурси та концерти. Але моєму здивуванню не було меж, коли я дізнався, що інструмент хтось забрав, — розчарований Олег Вікторович.

Як розповіли працівники будинку культури, вони самі були переконані, що інструмент дістався їм у подарунок, а як виявилося, його дали лише для тимчасового користування.

– Відіграли концерти – і піа­ніно у нас забрали. Ми навіть його на облік не встигли поставити. Нам пояснили, що інструмент привезли не як подарунок, а для тимчасового користування, — розводять руками співробітники.

– Думаю, піаніно стало «подарунком» лише як інструмент впливу на виборців. А коли стало відомо, що кандидат, якого підтримували меценати, не пройшов до влади, його забрали. Хоча, можливо, я помиляюся і Марат Мінц навіть не здогадується, що піаніно уже не в будинку культури, а деінде. У правоохоронні органи не заявляли, бо ніяких документів на «дарунок» не маємо. Можливо, меценати прочитають у газеті про зникнення їхнього подарунка і вплинуть на те, щоб його повернули, — сподівається директор.

Каріна МАЄВСЬКА