Нова програма називається «Двері Трави» – на честь його однойменної пісні, яка в 2017 році вийшла в абсолютно новому аранжуванні. Сам Борис Борисович не раз зізнавався, що саме цю пісню, написану дуже давно, йому не вдавалося виконати правильно і точно. І лише коли «Акваріуму» виповнилося 45 років, а фронтмен гурту наблизився до 65-ти, знайшлося справжнє і справжнє звучання.

За концерт російських зірок вінничанам доведеться викласти від 590 до 1190 гривень, але чимало з них сподіваються, що виступ скасують, бо в іншому разі готові до бойкоту.

– Театр Садовського розміщений поруч з скульптурною композицією «Дерево Свободи» на майдані Героїв Небесної Сотні. Саме 20 лютого ми вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави під час подій Революції Гідності, тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України. Гідність, свобода, відвага, єдність, честь – стали одними з головних об’єднавчих цінностей Революції Гідності, – заявили нам на гарячу лінію читачі з Вінниці.

– У часи війни у нас є шанс звільнитися. Такі артисти, як Гребенщиков це залишки старих спогадів з часів «совка». Туди потрібно менше оглядатися і не тягнути за собою хвіст «совкового» псевдокультурного явища. Сьогодні в державі менеджмент російський або проросійський, тому йде відвертий саботаж українських колективів, українських програм, української ідеї. І якщо держава не має більш активної, рішучої позиції з цього питання то наше завдання їй допомогти… Маємо надію, що цей концерт не відбудеться… Знаємо, молодь зараз проукраїнська, навіть якщо й російськомовна. У її мізках уже поворот стався, і вона за нас доробить те, чого ми самі не спромоглися.

Додамо, що Борис Гребенщиков у 2014 році відкрито засудив вторгнення російських військ до України. А в 2015 році поставив підпис під листом до Генерального прокурора РФ із закликом вжити термінових заходів і скасувати вироки Олегу Сенцову, Олександру Кольченко та Геннадію Афанасьєву.

Проте невдовзі потрапив у скандал. «Поїдемо з великим задоволенням» – так Борис Гребенщиков відповів на запитання російського інформагентства ТАСС, «чи був він у Криму». Також він додав, що «Ми і в Луганську з Донецьком готові виступити, якщо грамотно організують наш концерт, забезпечать усе необхідне для виступу». До слова, «Аквариум» та Борис Гребенщиков часто бувають в Україні з концертами.

У 2019 році він виступав востаннє у Вінниці. Цього року турне продовжив, у Росії концертів він не даватиме до травня…

Віталіна Володимирова