Під приводом працевлаштування за кордоном, вони забирали в людей кошти та торгували підробленими документами Євросоюзу.

Ось що повідомляє прес-служба обласної прокуратури:

– Повідомлено про підозру організатору злочинної групи, яка у місті Вінниці шляхом обману та зловживання довірою, під приводом здійснення легального працевлаштування за кордоном, заволоділа грошовими коштами потерпілих, а також здійснювала збут підроблених документів країн Європейського Союзу (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, учасники стійкого злочинного об’єднання, під приводом надання послуг з пошуку вакансій та подальшого легального працевлаштування громадян на території країн Європейського Союзу, шляхом обману 69 потерпілих та зловживання їх довірою заволоділи грошовими коштами на суму понад 2 мільйони гривень, а також здійснювали збут підроблених ID-карт країн Європейського Союзу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться слідчі дії для встановлення всіх обставин вчинення 101 епізоду злочинної діяльності групи.

До складу злочинного угрупування, як повідомляє прес служба вінницької поліціі, входило 5 шахраїв, які розвішували по місту оголошення про послуги працевлаштування за кордоном та надання необхідних документів.

– Дії злочинної групи, яка складалася з трьох жінок та двох чоловіків, жителів Вінницької області, віком від 30 до 50 років, кваліфікують за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 358 ККУ (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). За вчинення такого злочину їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Юлія Іванюк