З ранку до но­чі вони плетуться сюди вереницею хто за дозою: хто за пляшкою, — повідомили на «гарячу лінію» редакції мешканці Чумацької. — Справа у тому, що уже декілька років місцеві бариги заробляють лише тим, що перепродують ко­ноплі, самогон та горілку-«пальонку». Але небайдужі сусіди не стали терпіти такий «без­прєдєл» на своїй вулиці і оголосили бій п’янству та наркоманії у нас на ра­йоні. Довелося власними силами боротися із цим явищем, бо дільничний по­ліцейський не бачив чи не хотів бачити тут проблем. Спільними зусиллями ми таки прикрили ці «точки» збуту. Можливо, коли-не-коли хтось і насмілювався продати пляшку чи дві, але тишком-нишком, щоб ніхто не чув і не бачив. А перед Новим роком ці бариги знову взялися за свій бізнес. Знову варять самогон та колотять спирт незрозумілого походження і реалізують це «добро» у кожні руки. Поліція знову нічого не помічає… Бійки, сварки з нецензурною лексикою уже нас усіх дістали. А найгірше, що через це «пійло» уже пішли з життя молоді хлопці… Тепер знову торгаші взялися отруювати молодь і не тільки. Що нам з усім цим робити, уже немає сил терпіти….

Люди розповіли, що через неякісну горілку помирають молоді люди.

– Так, помирають ще зовсім молоді люди і з нашої вулиці, і з сусідніх. А як не вмирати, якщо ці газдині, які женуть самогон, у закваску навіть пластикові пляшки кидають, щоб натягувалось… Ми усі знаємо, хто в якій хаті жене. Одні спеціалізуються на «елітному» самогоні — він і дорожчий, і більш якісний, а інші готують «пійло» для алкашів, яким уже байдуже – що, аби «горюче»… Понапиваються і валяються під парканами. А зараз такі морози, що можуть і не прокинутися, — обурюється місцева жителька Юлія.

Мешканці Чумацької звернулися до газети, щоб правоохоронці, нарешті, відреагували та вжили заходів до тих, хто жене та продає самогон та фальсифіковану горілку.