Його праці в техніці ебру люб’язно надані його родиною, це дружина Ірина, донька Юлія та племінник Віталій. Юлія розказала про батька про його захоплення, що він одним із перших в Україні почав вивчати та малювати картини, використовуючи цю техніку, – розповіла про виставку Зоя Кузьменко, мама іншого Героя Небесної сотні – Максима Шимка.

– Ми, родина Максима, мати та брат, прийшли підтримати наших жмеринчан. Ми розуміємо, що тільки підтримуючи один одного можливо досягати спільної мети, робити хороші справи, вшановувати і завжди пам’ятати подвиг наших рідних. Будьмо сильні та єдині!!!

Також дякуємо всім, хто допомагає, всім, хто долучився!

Нагадаємо, що народився Валерій 17 червня 1963 року у місті Жмеринка Вінницької області. Закінчив Жмеринську середню загальноосвітню школу № 5, у 1982 році — Лубенський лісовий технікум за спеціальністю «Лісове господарство».

Був приватним підприємцем, у 90-х роках створив перший у Жмеринці комп’ютерний клуб.

Всі, хто його знав, відзначають, він був надзвичайно захопливою людиною і всі свої починання звик доводити до переможного завершення. Захотів стрибнути з парашутом — і зайнявся парашутним спортом. Любив брати участь у міських святах, а також брав участь у багатьох популярних телевізійних шоу. Побував на «Поле чудес», коли ведучим був Владислав Лістьєв. Брав участь у шоу «Червоне і чорне». Був учасником шоу «Україна має талант». Також переміг на конкурсі талантів у Жмеринці.

Був унікальним художником — працював у техніці ебру (малюнки на воді). За своє життя створив понад 500 картин.

Загинув 18 лютого 2014 року під час мітингу в Києві на Євромайдані.

Прощання відбувалося біля батьківської хати Валерія. Відспівували загиблого у храмі Олександра Невського у центрі міста. Похований у Жмеринці.